Sunt deja client
E-mail
Parola
Tine minte
Am uitat parola
Sunt client nou
Creaza Cont
×
Telefon:
0753 092 190
comenzi@trioxcatering.ro
Home
Despre noi
Blog
Contact
LOGIN
0
COS (
0
)
Cosul este gol.
Meniu:
Luni
Meniul Zilei
Felul 1
Felul 2 si diverse
Garnituri
Post/Vegetarian
Salate/Pranz
Desert / Fructe
Promotii
Marti
Meniul Zilei
Felul 1
Felul 2 si diverse
Garnituri
Post/Vegetarian
Salate/Pranz
Desert / Fructe
PROMOTII
Miercuri
Meniul Zilei
Felul 1
Felul 2 si diverse
Garnituri
Post/Vegetarian
Salate/Pranz
Desert / Fructe
PROMOTII
Joi
Meniul Zilei
Felul 1
Felul 2 si diverse
Garnituri
Post/Vegetarian
Salate/Pranz
Desert
PROMOTII
Vineri
Meniul Zilei
Felul 1
Felul 2 si diverse
Garnituri
Post/Vegetarian
Salate/Pranz
Desert
PROMOTII
Produse permanente
PIZZA
Introduceti numele produsului cautat!
Articole
»
Despre mancare
»
Cum aranjam o masa festiva
inapoi
Cum aranjam o masa festiva
Mereu vrem sa lasam o impresie buna si o amintire placuta familei sau prietenilor care ne calca pragul. Asadar daca ii avem invitati la masa pe langa mancarea gustoasa pregatita special pentru cei dragi si atmosfera placuta, este foarte important felul in care aranjam masa. Ne-am gandit ca v-ar putea fi de folos cateva idei si sfaturi in aceasta privinta.
Un prim sfat este sa alegeti un acord cromatic intre fata de masa si servetele si sa alegeti un set de vesela si pahare cat mai portivit pentru ocazia pe care o sarbatoriti.
Mai apoi continuam cu asezarea veselei. Primul obiect pe care il punem pe masa din aceasta categorie este farfuria de serviciu, aceasta trebuie sa fie cea mai mare dintre ele si se asaza in fata scaunului fiecarui invitat. Peste aceasta farfurie se asaza un servetel, fie impaturat frumos, fie tras printr-un inel, acesta va sta pe farfurie pana la venirea primului fel de mancare. Tot peste farfuria de serviciu vom aseza de fiecare data farfuriile in care vom servii felurile de mancare.
Pentru servirea preparatelor se folosesc in general patru tipuri de farfurii, pe langa cea de serviciu, si anume: farfuria pentru aperitive, farfuria pentru supa, farfuria pentru felul principal si farfuria pentru desert.
Farfuriile pentru supa se aduc la masa impreuna cu supiera, asezate pe o tava, asadar acestea nu vor fi puse de la inceput pe masa. Painea trebuie pusa intr-un cosulet sau pe o farfurie speciala, si asezata deasupra farfuriei de serviciu in partea stanga.
Tacamurile trebuie alese in functie de felurile de mancare pe care le veti servi invitatilor. Trebuie pus cate un rand de tacamuri pentru fiecare fel de mancare. Ele trebuie asezate dinspre exterior spre interior, in ordinea in care vor fi folosite in functie de felul de mancare servit (aperitiv, supa, fel principal). Furculitele trebuie puse mereu in partea stanga a farfuriei, pozitionate cu dintii in sus. Cutitele se pun in dreapta farfuriei, cu marginea taioasa spre interior. Lingura de supa se pune tot in dreapta farfuriei, inaintea celor doua cutite (cel pentru aperitiv si cel pentru felul principal), cu partea adancita in sus. Lingurita pentru desert trebuie asezata deasupra farfuriei, cu varful in sus, orientat spre stanga, iar in functie de meniu, furculita pentru desert pe aseaza tot deasupra farfuriei, cu dintii in sus si varful spre dreapta.
Paharele trebuie alese in functie de tipurile de bautura pe care le veti servi la masa si trebuie asezate intotdeauna in dreapta farfuriei, deasupra cutitelor. Niciodata nu trebuie sa puneti mai mult de trei pahare pentru fiecare invitat, indiferent cate variante de bauturi aveti disponibile. In cazul in care paharul pe care l-ati pus initial nu se potriveste alegerii invitatului, il veti inlocui cu unul adecvat in momentul servirii.
Speram ca aceste sfaturi va vor fi de folos, iar in cazul in care nu aveti suficient timp pentru pregatirea mesei, nu este nicio problema, noi iti venim in ajutor cu serviciile noastre de
catering evenimente Cluj
.
Copyright © Triox Catering 2017 |
Cum aranjam o masa festiva
Webdesign by