Sunt deja client
E-mail
Parola
Am uitat parola
Sunt client nou
Creaza Cont
×
 
 
0  COS (0)
Cosul este gol.
Articole » Despre mancare » Importanta consumului de peste

Importanta consumului de peste

Pestele este unul din alimentele care nu ar trebui sa lipseasca din meniul nostru, datorita numeroaselor beneficii pe care le are asupra organismului. Fiind bogat in grasimi saturate, proteine, acizi grasi omega 3, vitamine si minerale, acesta previne si trateaza numeroase afectiuni care pot aparea, previne imbatranirea, protejeaza tenul si este unul din alimentele recomandate de nutritionisti in cazul curelor de slabire.

Acizii grasi omega 3 ajuta la functionarea corespunzatoare a sistemului cardiovascular. Acestia contribuie la scaderea colesterolului, reduc tensiunea arteriala si previn infundarea arterelor si a venelor. De asemenea acizii grasi omega 3 reduc riscul formarii cheagurilor de sange, previn aparitia dementei, artritei, astmului si a bolilor de rinichi.

Tot acizii grasi omega 3 sunt foarte benefici in prevenirea aparitiei cancerului, in special cel de san, colon sau prostata.

Consumul de peste ajuta la cresterea capacitatii de concentrare si ajuta la imbunatatirea memoriei, atat in randul adultilor cat si al copiilor. De asemenea, includerea acestuia in alimentatia femeilor insarcinate ajuta la dezvoltarea creierului fatului.

Uleiul de peste este recomandat pentru proprietatile sale antiinflamatorii. Acesta reduce inflamatiile din sange si tesuturi, amelioreaza durerile inflamatorii si este util in tratarea afectiunilor precum cistita, prostatita sau artrita.

Pestele se afla printre alimentele care au un continut ridicat de iod. Iodul este foarte important pentru functionarea corespunzatoare a glandei tiroide si pentru arderea grasimilor. Alte alimente care cu continut ridicat de iod sunt crustaceele, fructele si algele de mare, nucile proaspete, ouale, fasolea verde, soia, si paine cu secara.

De asemenea carnea de peste este bogata in fier, acesta contribuind la prevenirea si tratarea anemiei.

Pestele este foarte benefic si pentru pielea noastra,consumul acestuia ajutand la pastrarea elasticitatii, prevenirea ridurilor si a imbatranirii premature. De asemenea ulei de peste este cunoscut si pentru capacitatile sale de a proteja pielea impotriva efectelor nocive ale razelor solare.

Datorita cantitatii bogate de calciu pe care o contine, pestele, mai ales cel de dimensiuni mici cum ar fi hamsiile, sardinele sau ansoa, contribuie semnificativ la mentinerea sanatatii oaselor si a dentiei.

Noi pregatim zilnic pentru voi meniuri variate, preparate doar cu ingrediente proaspete si de cea mai buna calitate. Incearca serviciile noastre de catering Cluj Napoca, iar noi iti garantam ca savoarea preparatelor noastre te va cuceri.

Copyright © Triox Catering 2017 | 
Importanta consumului de peste – Triox Catering